نُد آکادمی > آموزش شبکه > دیگر برای نصب و راه اندازی شبکه خود به کسی نیاز ندارید!
نصب و راه اندازی شبکه

دیگر برای نصب و راه اندازی شبکه خود به کسی نیاز ندارید!

1403-07-23

اگر شما یک کسب‌وکار دارید، ساختمان شما حتما به اینترنت متصل است. هزینه‌های راه‌اندازی شبکه می‌تواند گران باشد، اما شما دو گزینه دارید: می‌توانید یک شرکت پشتیبانی IT  استخدام کنید یا اینکه خودتان این کار را انجام دهید!

چگونه نوع شبکه خود را انتخاب کنیم؟

وقتی تصمیم به نصب و راه اندازی یک شبکه شدید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که تصمیم بگیرید از کدام نوع شبکه می‌خواهید استفاده کنید. سه نوع شبکه اصلی وجود دارد: سیمی، وای‌فای و هیبریدی.

همان‌طور که از نامش پیداست، یک شبکه سیمی از یک اتصال فیزیکی برای دسترسی به اینترنت استفاده می‌کند. این شبکه‌ها معمولاً نسبت به دو نوع دیگر سریع‌تر و ایمن‌تر هستند.

شبکه‌های وای‌فای همان مدل‌های بی‌سیمی هستند که همه ما با آنها آشنا هستیم. ما از آنها برای اتصال به اینترنت در دستگاه‌های موبایل استفاده می‌کنیم و بسیاری از ما در خانه نیز از آنها بهره می‌بریم.

این شبکه‌ها به دلیل عدم نیاز به اتصال فیزیکی دستگاه به شبکه، راحت‌تر هستند و ممکن است هزینه کمتری در ابتدا داشته باشند.

شبکه‌های هیبریدی بهترین ویژگی‌های هر دو سیستم سیمی و وای‌فای را ترکیب می‌کنند و از هر یک از عناصر آن‌ها استفاده می‌کنند. شما می‌توانید برخی از دستگاه‌هایی که نیاز به امنیت بیشتری دارند را به صورت سیمی به شبکه خود متصل کنید و دیگر دستگاه‌هایی که نیاز به جابجایی دارند را به شبکه وای‌فای وصل کنید.

نصب و راه اندازی شبکه
چگونه نوع شبکه خود را انتخاب کنیم؟(نصب و راه اندازی شبکه)

برای نصب و راه اندازی شبکه خود برنامه داشته باشید

بعد از تصمیم‌گیری در مورد نوع شبکه‌ای که می‌خواهید راه‌اندازی کنید، باید برنامه‌ریزی برای نصب را شروع کنید. در این مرحله، باید تمام ملاحظات عملی برای شبکه خود را برنامه‌ریزی کنید. به عنوان مثال، کابل‌های شما کجا عبور خواهند کرد، کدام اتاق‌ها به کدام گزینه‌های اتصال نیاز دارند، و چند نقطه داده نیاز خواهید داشت؟

ابتدا تصمیم بگیرید که آیا کابل‌های شبکه شما از طریق سقف عبور می‌کنند یا از زیر ساختمان، با توجه به اینکه نباید در مجاورت پریزهای برق یا کابل‌های برق قرار گیرند.

همچنین باید تصمیم بگیرید که چند نقطه داده در هر یک از اتاق‌های خود نیاز دارید تا تعداد کل نقاط داده را بدست آورید. هر یک از این نقاط داده نیاز به سخت‌افزار خاصی برای نصب صحیح دارند.

این احتمالاً یکی از استراتژی‌های پیچیده‌تری است که نیاز به درک و اجرای صحیح دارد. در حالی که انجام این کار به تنهایی می‌تواند مفید باشد، باید مطمئن شوید که نصب به درستی انجام شده است.

تهیه مواد مناسب برای نصب و راه اندازی شبکه

سخت‌افزاری که برای راه‌اندازی شبکه خود نیاز دارید تا حد زیادی به نوع شبکه‌ای که می‌خواهید راه‌اندازی کنید بستگی دارد.

اگر تصمیم به استفاده از یک شبکه سیمی بگیرید، به یک آداپتور شبکه اترنت، یک هاب یا سوئیچ اترنت و یک روتر اترنت نیاز خواهید داشت. همچنین به یک مودم و کابل‌های مناسب برای این شبکه نیاز خواهید داشت.

اگر شبکه وای‌فای را راه‌اندازی می‌کنید، نیازهای سخت‌افزاری شما کمتر خواهد بود. به یک آداپتور شبکه بی‌سیم و یک روتر که برای شبکه‌های وای‌فای تنظیم شده باشد، نیاز دارید.

 اگر تصمیم به راه‌اندازی یک شبکه هیبریدی بگیرید، ممکن است به ترکیبی از همه این تجهیزات نیاز داشته باشید، به‌علاوه یک روتر هیبریدی خاص که بتواند هر دو نوع اتصال شبکه را مدیریت کند.

ابزارالات خود را جمع آوری کنید

برای راه‌اندازی شبکه خود به ابزارهای خاصی نیاز خواهید داشت. ابتدا، به یک ابزار پانچ‌ نیاز دارید که شامل مکانیزم پانچ و برش کابل است. باید مدلی را انتخاب کنید که برای سیم‌کشی شبکه و تلفن مناسب باشد و دارای قلاب‌های سیم یکپارچه باشد.

ممکن است بخواهید یک ابزار پرس نیز در دسترس داشته باشید تا کانکتورهای مدولار خود را به هم متصل کنید.

در نهایت، مطمئن شوید که یک ابزار تست شبکه دارید که قادر به مدیریت اتصالات 8P (RJ45) و 6P (RJ11 و RJ12) باشد. این ابزار به شما کمک می‌کند تا قبل از اتصال تمام دستگاه‌های خود، مطمئن شوید که شبکه به درستی راه‌اندازی شده است.

چگونه میزان کابل مورد نیاز خود را محاسبه کنیم؟

مرحله بعدی در فرآیند نصب شبکه، محاسبه میزان کابل مورد نیاز شما خواهد بود.

ابتدا یک مکان برای هاب شبکه خود انتخاب کنید، جایی که سخت‌افزارهای اصلی شما قرار خواهند گرفت. ممکن است بخواهید یک مکان مرکزی در ساختمان خود برای این هاب انتخاب کنید، به‌ویژه اگر قصد دارید یک شبکه وای‌فای یا هیبریدی راه‌اندازی کنید.

فاصله هر نقطه داده را تا هاب شبکه اندازه‌گیری کرده و آنها را با هم جمع کنید. توجه داشته باشید که نمی‌توانید کابل‌ها را به هم متصل کنید، بنابراین هر نقطه داده نیاز به یک کابل جداگانه برای اتصال به هاب دارد.

کمی کابل اضافی برای هر کابل پچ مورد نیاز خود اضافه کنید. سپس، 10 درصد دیگر به کل مقدار محاسبه شده اضافه کنید تا کمی انعطاف‌پذیری داشته باشید و از این مقدار نهایی به عنوان نیازمندی طول کابل‌های خود استفاده کنید.

کابل کشی را چطور انجام دهیم؟

حالا وقت کابل کشی است و به یاد داشته باشید که باید یک خط جداگانه از هاب به هر نقطه اتصال داده بکشید.

ممکن است در طول این فرآیند مجبور شوید در دیوارها یا سقف ساختمان خود جابجا شوید، پس حین کار احتیاط کنید. لباس‌های بلند و شلوارهای بلند بپوشید تا از خراشیدگی بازوها و پاهای خود جلوگیری کنید. همچنین، مطمئن شوید که در طول این فرآیند برق را خاموش کرده‌اید. به جای آن، از یک چراغ قوه برای راه‌یابی استفاده کنید.

نصب روتر برای راه اندازی شبکه

با قرار دادن کابل‌ها در جای خود، مرحله بعدی تنظیم روتر شماست. اطمینان حاصل کنید که نوع روتر شما برای نوع شبکه‌ای که راه‌اندازی می‌کنید مناسب است. روتر مسئول ارسال سیگنال‌های اینترنت از طریق کانال‌های صحیح به هر دستگاه در شبکه است و اگر به درستی نصب نشود، با مشکل مواجه خواهید شد.

روتر خود را به یک پریز برق متصل کنید و سپس یک سر کابل تلفن را به پورت دیواری مناسب وصل کنید.

سپس، یک سر کابل اترنت را به روتر متصل کرده و سر دیگر آن را به پورت‌هایی که تازه نصب کرده‌اید وصل کنید. وقتی منوی اتصال اینترنت را برای دستگاهی که به آن متصل می‌شوید باز می‌کنید، نام روتر باید ظاهر شود و شما باید قادر به اتصال به اینترنت باشید.

مودم خود را تنظیم کنید

اگر از شبکه وای‌فای یا هیبریدی استفاده می‌کنید، به تنظیم یک مودم نیاز خواهید داشت. در برخی موارد، می‌توانید دستگاه‌هایی پیدا کنید که هم به عنوان روتر و هم مودم برای شبکه‌های بی‌سیم عمل می‌کنند.

اگر یکی از این مدل‌ها را دارید، فقط کافی است مراحل تنظیم روتر را دنبال کنید و بتوانید به اینترنت متصل شوید.

اگر مودم و روتر جداگانه دارید، مودم را به یک پریز برق متصل کنید و سپس کابل تلفن را به مودم متصل کنید قبل از اینکه آن را به پریز دیواری وصل کنید.

کابل اترنت را از یک طرف به روتر و از طرف دیگر به مودم متصل کنید. همچنین می‌توانید این کابل را مستقیماً از روتر به دستگاهی که می‌خواهید متصل کنید وصل کنید.

نصب و راه اندازی شبکه
نصب و راه اندازی شبکه

اصول اولیه نصب و راه اندازی شبکه را بیاموزید

نصب شبکه به فرآیند تنظیم تمامی سخت‌افزار و نرم‌افزارهای ضروری برای ایجاد یک شبکه اشاره دارد. یک شبکه سیستم پیچیده‌ای است که شامل کامپیوترها و دستگاه‌های به هم متصل است که قادر به برقراری ارتباط و اشتراک‌گذاری منابع با یکدیگر هستند.

دوره نصب و راه اندازی شبکه آکادمی نُد، اولین گام شما به سوی یک شغل پربار در فناوری شبکه است. در پایان این دوره، قادر خواهید بود مدیریت پایه‌ای شبکه را درک کنید، نقش رسانه‌های اتصال شبکه را توضیح دهید و نقش مجازی‌سازی در شبکه‌های شرکتی را شرح دهید.

این دوره برای مبتدیان بدون تجربه مناسب است و یک معرفی جامع به نصب و راه اندازی شبکه ارائه می‌دهد که یکی از پرتقاضاترین مهارت‌ها در زمینه شبکه است. نیازی به مدرک دانشگاهی نیست؛ تنها نیاز به مهارت‌های فنی مناسب دارید. این دوره به شما کمک می‌کند تا این مهارت‌ها را توسعه دهید.

شما اصول نصب شبکه، از جمله پیکربندی شبکه و درک نقش مراکز داده، مجازی‌سازی، شبکه‌های وسیع (WAN)، محاسبات ابری و اینترنت اشیاء (IoT) را یاد خواهید گرفت. این دوره عملی، دانش کاربردی و تجربه دنیای واقعی را ارائه می‌دهد، نه فقط تئوری!

سوالات متدوال

نیازهای اساسی راه اندازی یک شبکه برای کسب و کار کوچک چیست؟

نیازهای اساسی راه‌اندازی یک شبکه برای کسب‌وکار کوچک شامل روتر، سوئیچ شبکه، کابل‌های شبکه، و کامپیوترها/دستگاه‌هایی است که باید به شبکه متصل شوند.

چه نوع شبکه ای را باید انتخاب کنم؟

انتخاب بین شبکه سیمی و بی‌سیم بستگی به اندازه و چیدمان کسب‌وکار شما دارد. شبکه‌های سیمی ایمن‌تر و سریع‌تر هستند، در حالی که شبکه‌های بی‌سیم انعطاف‌پذیری و قابلیت جابجایی بیشتری ارائه می‌دهند.

چطور یک سوئیچ شبکه مناسب انتخاب کنم؟

برای انتخاب سوئیچ شبکه مناسب برای کسب‌وکار خود، تعداد دستگاه‌هایی که باید متصل شوند، سرعت مورد نیاز شبکه، و ویژگی‌های مورد نیاز مانند پشتیبانی از PoE (Power over Ethernet) را در نظر بگیرید.

پیکربندی روتر شبکه خود را چگونه انجام دهم؟

برای پیکربندی روتر برای شبکه کسب‌وکار خود، به رابط وب روتر وارد شوید و از طریق مدیریت تنظیمات، تنظیمات شبکه مانند SSID، رمز عبور و DHCP را پیکربندی کنید.

چطور از امنیت شبکه  خود مطمئن شویم؟

برای اطمینان از امنیت شبکه کسب‌وکار خود، از رمزهای عبور قوی استفاده کنید، رمزگذاری WPA2 را فعال کنید، شبکه‌های مهمان را غیرفعال کنید و از یک فایروال استفاده کنید.

چطور مشکل اتصال شبکه خود را برطرف کنم؟

برای عیب‌یابی مشکلات اتصال شبکه، اتصالات فیزیکی را بررسی کنید، دستگاه‌های شبکه را ریستارت کنید، آدرس‌های IP را بررسی کنید و تنظیمات شبکه را بررسی کنید.

آخرین اخبار
کمپین‌های ایمیلی موفق: طراحی و ارسال

کمپین‌های ایمیلی موفق: طراحی و ارسال

ساخت لیست ایمیل مؤثر: راهکارها و نکات

ساخت لیست ایمیل مؤثر: راهکارها و نکات

استفاده از داده‌های کاربران: بهبود محتوای آینده

استفاده از داده‌های کاربران: بهبود محتوای آینده

تبلیغ محتوا و افزایش دیده‌شدن: بهترین روش‌ها

تبلیغ محتوا و افزایش دیده‌شدن: بهترین روش‌ها

ایجاد محتواهای تعاملی و اینترکتیو: راهنمایی

ایجاد محتواهای تعاملی و اینترکتیو: راهنمایی

تحلیل عملکرد محتوا: ابزارهای تحلیلی و کاربرد

تحلیل عملکرد محتوا: ابزارهای تحلیلی و کاربرد

چگونه محتوای طولانی و عمیق تولید کنیم؟

چگونه محتوای طولانی و عمیق تولید کنیم؟

بهینه‌سازی محتوا برای سئو: روش‌ها و نکات

بهینه‌سازی محتوا برای سئو: روش‌ها و نکات

آموزش مدیریت و برنامه‌ریزی تقویم محتوایی

آموزش مدیریت و برنامه‌ریزی تقویم محتوایی

محتوای خلاقانه و جذاب: چگونه تولید کنیم؟

محتوای خلاقانه و جذاب: چگونه تولید کنیم؟

انواع محتوا و کاربردهای آن‌ها در بازاریابی

انواع محتوا و کاربردهای آن‌ها در بازاریابی

استراتژی محتوای مؤثر: ساخت و جذب مخاطب

استراتژی محتوای مؤثر: ساخت و جذب مخاطب

بهینه‌سازی تصاویر سایت: نکات کلیدی برای سئو

بهینه‌سازی تصاویر سایت: نکات کلیدی برای سئو

ابزارهای سئو: بهترین‌ها برای بهبود رتبه سایت

ابزارهای سئو: بهترین‌ها برای بهبود رتبه سایت

تکنیک‌های سئوی تکنیکال: راهکارهای بهبود سایت

تکنیک‌های سئوی تکنیکال: راهکارهای بهبود سایت

بهینه‌سازی متا تگ‌ها و توضیحات: چگونه انجام دهیم؟

بهینه‌سازی متا تگ‌ها و توضیحات: چگونه انجام دهیم؟

تحلیل رقبا: یادگیری و پیشرفت از رقبا

تحلیل رقبا: یادگیری و پیشرفت از رقبا

لینک‌سازی: اصول و تکنیک‌های حرفه‌ای

لینک‌سازی: اصول و تکنیک‌های حرفه‌ای

سئو داخلی: بهینه‌سازی وب‌سایت برای موتورهای جستجو

سئو داخلی: بهینه‌سازی وب‌سایت برای موتورهای جستجو

بهینه‌سازی سرعت سایت: راهنمایی برای بهبود سئو

بهینه‌سازی سرعت سایت: راهنمایی برای بهبود سئو

چگونه سئو وردپرس خود را بهبود دهیم و در نتایج جستجو دیده شویم؟

چگونه سئو وردپرس خود را بهبود دهیم و

چگونه سایت وردپرس خود را برای موبایل بهینه کنیم؟

چگونه سایت وردپرس خود را برای موبایل بهینه

نکات کلیدی برای بهینه‌سازی سرعت سایت وردپرسی شما

نکات کلیدی برای بهینه‌سازی سرعت سایت وردپرسی شما

چگونه امنیت سایت وردپرسی خود را به حداکثر برسانیم؟

چگونه امنیت سایت وردپرسی خود را به حداکثر

چگونه با ووکامرس یک فروشگاه آنلاین موفق بسازیم؟

چگونه با ووکامرس یک فروشگاه آنلاین موفق بسازیم؟

مدیریت محتوای بهینه‌سازی شده وردپرس

مدیریت محتوای بهینه‌سازی شده وردپرس

پلاگین وردپرس

پلاگین های ضروری وردپرس: 5 افزونه‌ای که هر

نصب وردپرس

نصب وردپرس: گام به گام تا راه‌اندازی سایت

دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ و آینده تبلیغات در دنیای دیجیتال

قالب وردپرس

چگونه بهترین قالب وردپرس را برای سایت خود

دیجیتال مارکتینگ و نقش آن در جذب مشتریان وفادار

دیجیتال مارکتینگ و نقش آن در جذب مشتریان

اهمیت تجربه کاربری (UX) در بازاریابی دیجیتال

اهمیت تجربه کاربری (UX) در بازاریابی دیجیتال

تبلیغات آنلاین

تبلیغات آنلاین: کلید موفقیت در دنیای دیجیتال

چگونه از شبکه‌های اجتماعی برای رشد کسب و کار خود استفاده کنیم؟

چگونه از شبکه های اجتماعی در رشد کسب

چطور محتوای بهینه‌سازی شده برای دیجیتال مارکتینگ تولید کنیم؟

چطور محتوای بهینه‌سازی شده برای دیجیتال مارکتینگ تولید

چگونه با تحلیل داده ها، کسب و کار خود را متحول کنیم؟

چگونه با تحلیل داده‌ها، کسب و کار خود

بهترین ابزار دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کارها

بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کارها

چگونه یک استراتژی موفق دیجیتال مارکتینگ طراحی کنیم؟

چگونه یک استراتژی موفق دیجیتال مارکتینگ طراحی کنیم؟

نصب و راه اندازی شبکه

دیگر برای نصب و راه اندازی شبکه خود

voip

تحول کسب و کار شما با voip

شبکه‌های کامپیوتری

همه چیز درباره شبکه‌های کامپیوتری : راهنمای جامع

امنیت شبکه

امنیت شبکه | راهی مهم برای مقابله با

جدید‌ترین دوره‌هاNo products found in these categories.